Verschillende soorten glas die op maat kunnen worden gemaakt

Er zijn veel verschillende soorten glas en ook veel soorten die geheel op maat kunnen worden gemaakt. Heb je bijvoorbeeld glas nodig voor in een deur, kozijn of voor in een lijstje of aan de muur in de vorm van een spiegel, dan kan dit glas geheel op maat worden gemaakt.

Niet alleen is dat voordelig omdat het perfect zal passen, maar het scheelt jou ook weer werk en knutselen met een glassnijder. Er zijn veel soorten glas die op maat kunnen worden gemaakt. Hieronder geven we uitleg over een belangrijk deel van deze soorten glas die het meeste op maat worden gemaakt.

Dubbel en enkel glas

Natuurlijk zijn er de algemeen bekende soorten enkel en dubbel glas. Enkel en dubbel glas worden niet altijd meer gebruikt of verkocht, aangezien er nu betere opties zijn. Toch kun je nog steeds enkel en dubbel glas op maat laten maken. Enkel glas is vaak de goedkoopste optie, maar met dubbel glas of zelfs driedubbel glas heb je een betere isolatie. Hierdoor wordt het ook wel isolatieglas genoemd.

Gelaagd en gehard glas

Twee andere bekende glassoorten zijn gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten die tegen elkaar gesmolten zijn. Hiertussen zit een folie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij een inslag, bijvoorbeeld bij een voorruit van de auto. Gehard glas bestaat dan weer uit 1 glasplaat. Dit glas is erg hard en wordt vooral gebruikt voor bushokjes en douchedeuren.

Verschillende kleuren en helderheden

Natuurlijk is er ook glas in allerlei kleuren en helderheden. Zo kun je glas in verschillende kleuren zoals blauw, rood, groen en nog veel meer kopen. Hieronder valt natuurlijk ook de glassoort glas-in-lood. Daarnaast kun je glas ook in verschillende helderheden kopen zoals mat of helder glas. Een andere soort glas dat hier ook onder kan vallen is draadglas, waarbij je de draad duidelijk kunt zien.

Werende glassoorten

Er zijn ook allerlei werende glassoorten. Zo heb je zonwerend glas. Dat is glas dat zonlicht weert. Je hoeft hierdoor geen extra gordijnen of zonwering aan te schaffen, aangezien het glas dit werk al voor je doet. Zo wordt het binnen ook minder warm in de zomer en in de winter blijft de warmte beter binnen hangen. Ook uv-straling komt niet door zonwerend glas heen.

Een andere werende glassoort is geluidswerend glas. Meestal bestaat dit uit 2 glasplaten met verschillende diktes of er zit een soort geluidswerende folie tussen de glasplaten. Hierdoor wordt geluid goed geïsoleerd en komt er niet veel geluid door het glas heen. Dat is handig als je aan een drukke straat of in een druk gebied woont.

Dan is er natuurlijk ook nog brandwerend glas. Het helpt om verspreiding door brand tegen te gaan en het duurt langer voordat dit glas smelt of breekt tijdens een brand. Dan kan de brand dus minder snel in de ruimte slaan door het brandwerende glas.

Hiernaast is er ook nog inbraakwerend glas, vaak gemaakt van gelaagd glas. Door de folie tussen de lagen is het moeilijk om dit soort glas te breken en zo kunnen inbrekers er niet doorheen komen.

Veiligheidsglas kan ook onder werende glassoorten vallen. Veiligheidsglas is glas dat bekend staat om zijn kogelwerende werking. Vaak is dit soort glas ook geluids- en zondempend. Dit soort glas wordt vaak bij belangrijke gebouwen zoals banken of juweliers gebruikt. Het glas is sterk en er ook inbraakwerend.

Hoogrendementsglas of ook wel HR

Hoogrendementsglas is een redelijk nieuw soort glas dat nog beter werkt dan dubbel glas. Hoogrendementsglas wordt vaak ook aangeduid met de letters HR. Daarachter kunnen ook plusjes staan, om aan te geven hoe sterk het glas is. Hoogrendementsglas is driedubbel glas met drie glasplaten en 2 tussenruimtes. Het isoleert en weert nog beter dan dubbel glas en wordt daarom ook steeds vaker gekozen. Ook HR glas kan op maat worden gemaakt.

Spiegels

Veel mensen verwachten het niet meteen, maar spiegels zijn ook een glassoort die op maat kunnen worden gemaakt. Wil je dus een bepaalde vorm of grootte spiegel voor in je huis, dan kun je deze ook op maat laten snijden. Dan hoef je niet zelf aan de slag met een glassnijder en ook niet urenlang winkels af te gaan voor de spiegel van je dromen.

Glas op maat online bestellen

Wil je een glassoort uit bovenstaande lijst op maat laten snijden of is er nog een andere glassoort die je op maat wilt laten snijden? Dan raden we aan online glas op maat te bestellen. Niet alleen kun je hier alle soorten glas vinden die op maat kunnen worden gemaakt, het is ook makkelijker zoeken en vergelijken. Daarnaast wordt het maatglas gewoon aan je deur geleverd en eventueel ook nog geïnstalleerd.

Glas op maat kan dus het beste online worden besteld, aangezien je daar ook de meeste glassoorten op maat kan laten maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.