Dubbelglas op maat: dit moet je weten

Moet het glas in de ramen en kozijnen vervangen worden? Dan sta je voor een groot aantal keuzes. Vandaag de dag zijn er namelijk een groot aantal soorten glas beschikbaar, welke allemaal hun eigen specificaties hebben.

Voor jouw woning kan je onder andere kijken naar dubbelglas op maat.

Voordat je een nieuwe keuze maakt en de ramen in de woning vervangt, moet je goed weten wat er allemaal mogelijk is. En hoe verschilt dubbelglas van andere glassoorten? Na het lezen van onderstaande informatie ben je van alles op de hoogte en kan je een goede keuze maken.

Wat is dubbelglas op maat?

Dubbelglas is een van de meest bekende varianten glas voor de ramen en kozijnen. Het is glas dat uit twee verschillende lagen bestaat, waardoor de lucht beter verplaatst wordt. Het glas heeft veel verschillende eigenschappen, die vanaf het begin zichtbaar zijn.

Het dubbelglas is daarom geschikt voor alle ramen en kozijnen in de woning en kan ervoor zorgen dat het wooncomfort in de woning aanzienlijk verbetert. Het dubbelglas op maat is daarbij volledig aan de afmetingen van de woning aan te passen. Het glas zal hierdoor geen speling krijgen in de kozijnen.

Wat doet dubbelglas op maat?

Dubbelglas op maat zorgt ervoor dat je een goede beglazing in de woning hebt. De beglazing is onder andere bedoeld voor het beschermen van de woning. Het dubbelglas bestaat hiervoor uit twee glasplaten, welke samengevoegd zijn.

De lucht die ertussen zit, zorgt voor een isolatie van de woning. Hierdoor heb je direct een betere isolatiemethode toegevoegd aan de woning, zonder dat je grotere werkzaamheden uit hoeft te voeren. Het dubbelglas kan er tevens voor zorgen dat de warmte in de zomermaanden buiten blijft, waardoor je geen hoge temperaturen ervaart in de ruimte.

De verschillen tussen dubbelglas op maat en andere soorten glas

Dubbelglas op maat is niet de enige beglazing die je toe kan passen in de woning. Je moet daarom weten welke varianten er nog meer beschikbaar zijn en wat de verschillen tussen al deze varianten zijn. Zo heb je als eerste een verschil tussen enkel- en dubbelglas.

Enkelglas werd jaren geleden gebruikt in de woningen. Het glas zorgde er echter voor dat de woning in de wintermaanden erg koud aanvoelt, terwijl er in de zomermaanden juist weer te veel warmte in de woning komt. Dubbelglas gaat dit tegen en is daarom de norm geworden voor het plaatsen bij de woning.

Ook zijn er nog andere varianten beschikbaar, welke een nog betere isolatie hebben dan dubbelglas op maat. Denk aan HRR+ en HRR++. Deze kunnen de temperaturen in huis dus nog beter regelen.

De overeenkomst is dat je alle soorten beglazing volledig op maat kan laten maken, zodat het goed aansluit op de kozijnen in de woning. Je kan ze dus ook laten plaatsen zonder de kozijnen te vervangen. Het grootste verschil is echter de keuze die je moet maken. De kleur van het glas is een van de keuzemogelijkheden en zorgt voor een geheel andere uitstraling.

De voordelen van dubbelglas op maat op een rij

Een van de grootste voordelen van dubbelglas op maat is dat je deze helemaal aan kan passen aan de woning. Je kan de afmetingen doorgeven aan de professional, waarna alles voor jou gerealiseerd wordt.

Een ander groot voordeel is dat je een goede isolatie aanbrengt in de woning. Je kan de binnentemperatuur beter regelen, doordat de warmte niet zomaar uit de woning ontsnapt. Tevens kan je de koude lucht buitenhouden. Het wooncomfort gaat aanzienlijk omhoog als je het dubbelglas toepast in de woning en de ramen vervangt.

Hier kan je op letten tijdens de aankoop

Wanneer je het dubbelglas op maat laat maken bij ons is het vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de afmetingen die je nodig hebt. De afmetingen moeten immers aangehouden worden om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook moet je goed kijken naar de kozijnen zelf. Als de kozijnen niet goed zijn, dien je deze mee te vervangen.

Zo voorkom je dat de beglazing niet de juiste uitwerking heeft op de woning. De voordelen komen direct op jouw pad en je zorgt dat je jarenlang een goede oplossing in handen hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.