De beste lijmen voor het monteren van glas

Glas op maat, of dit nu in vorm van een spiegel of raam is, kan worden gemonteerd en geïnstalleerd met speciale lijmen. In plaats van schroefjes en bouten kan dus ook lijm worden gebruikt om een spiegel op te hangen of een ander soort glas aan een wand te monteren.

Hieronder vertellen we je meer over de twee soorten lijm die je nodig hebt, wat de voor- en nadelen zijn van het gebruiken van lijm voor montage, hoe je maatglas monteert met lijm en waar je op moet letten als je dit doet.

Glaslijm en spiegellijm

De twee soorten lijm die je het beste kan gebruiken voor het ophangen van glas zijn glaslijm en spiegellijm.

Glaslijm is speciaal gemaakt voor het monteren van allerlei soorten glas. Bij glaslijm moet je wel goed opletten wat voor soort het is en hoeveel gewicht het aankan. op basis daarvan kun je het glas met glaslijm gaan monteren.

Spiegellijm is dan weer een speciale lijm voor het ophangen van spiegels die meestal alleen wordt gebruikt voor het ophangen van spiegels. Als je glas wilt ophangen kun je het beste kiezen voor een goede glaslijm, want die zijn voor alle soorten glas geschikt. Voor een spiegel is speciale spiegellijm beter.

Voor- en nadelen van het gebruiken van lijm voor montage

Het gebruiken van lijm voor het monteren van glas heeft zijn voordelen en nadelen. Voordelen zijn dat het met lijm makkelijk is om het glas te monteren. Het is daarnaast goedkoper en je kunt glaslijm voor veel soorten glas gebruiken. Nadelen aan lijm gebruiken is dat het wat minder betrouwbaar is dan bijvoorbeeld een speciale installatie voor het glas of bijvoorbeeld het gebruik van gereedschap om het glas te monteren.

Met een lijm ben je snel klaar en goedkoper uit, met andere soorten installatie ben je vaak wat duurder uit maar dan hangt het glas wel beter.

Glas ophangen met lijm

Gebruik voor een spiegel speciale spiegellijm en voor andere soorten glas glaslijm waar dat mogelijk is. Niet alle soorten glas kunnen namelijk worden gemonteerd met lijm. Als je besluit om glas op te hangen met lijm, dan is het ten eerste belangrijk om goed het label van de lijm te lezen.

Hier kun je informatie vinden over het drogen van de lijm, sommige lijm droogt bijvoorbeeld alleen bij uv-licht, en meer informatie vinden over het gewicht dat de lijm aankan. Op basis daarvan kun je bepalen hoeveel lijm je nodig hebt om het glas of de spiegel op een stevige manier te monteren.

Houd hier rekening mee als je een spiegel of ander glas met lijm ophangt

Als je glas of een spiegel gaat ophangen met lijm, dan is het belangrijk om rekening te houden met de tekst op de verpakking van de glaslijm of spiegellijm. Lees deze echt goed door, want anders kan het flink fout gaan en je glas beschadigen. Houdt er rekening mee dat de lijm goed opdroogt en dat het glas echt stevig hangt.

Pas dan kun je het gaan gebruiken of eventueel aanraken. Houdt altijd goed rekening met wat er op de verpakking van de lijm staat en met het glas dat je monteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.